KADEM Muğla Temsilciliği, Marmaris Kaymakamlığı ve Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Şiddete Seyirci Kalma ” sloganıyla “Medyada Şiddet” adlı panel düzenlendi.

Kadına yönelik şiddete karşı bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan panele; Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İş-kur İl Müdürü Zahide Altınok, Kadem Muğla Temsilcisi Dr. Eriş Başaran Akça ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Kamu Kurum Müdürleri ve STK kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kadem Muğla Temsilcisi Dr. Eriş Başaran Akça, tüm dünyada kadınların özel ve kamusal alanda farklı şiddet türlerine maruz kaldığını belirterek, “Bu gerçeğe dikkat çekmek ve kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak adına 25 Kasım önemli bir gün. KADEM 11 yıldır, kadına yönelik şiddetin her türüyle mücadele eden bir Sivil Toplum Kuruluşu… Bütün çabamız, öncelikle şiddet ortaya çıkmadan önünü alabilmek ve kadını korumak… Bu doğrultuda şiddetin bütün türlerini; öncülleri, belirtileri, aşamaları ve korunma yollarıyla birlikte ele alan çalışmalar yapıyoruz. Kadınlara; sahip oldukları haklarını, yasal güvencelerini, şiddetten korunmanın yollarını, şiddet karşısında neler yapabileceklerini tek tek anlatıyoruz” dedi.

Ailelere, öğretmenlere, hatta anaokulundan başlayarak tüm öğrencilere yönelik programlar geliştirdiklerinden bahseden Akça, her yıl 25 Kasım’da, kamuoyunda karşılık bulan kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Geçmiş yıllardaki kampanyalardan bahseden Akça, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sen varsan şiddete yer yok kamu spotumuzla, şiddete kayıtsız kalınmaması gerektiğini, şiddete göz yumma kampanyamızla, sessiz kaldığımız her şiddetin bir parçası olduğumuzu vurguladık. Yine şiddete hakkın yok sloganıyla kadına yönelik şiddeti, insan hakları ihlali olarak ele aldık.  Şiddetin bahanesi olmaz kampanyamızda, hiçbir duygu ve davranışın, şiddetin gerekçesi, bahanesi ve savunması olamayacağını ifade ettik. Yasaya tutun sloganıyla ısrarlı takibin hak ihlali ve bir şiddet türü olduğuna dikkat çektik. Geçen yılki kampanyamızda ise şiddetsiz toplum güvenli gelecek  sloganıyla 6284 sayılı kanunla, şiddet mağdurları güvende mesajımızı kadınlara ulaştırdık. Bu yılki kampanyamızın sloganı, şiddete seyirci kalma…  Peki, bu sloganla hangi mesajları vermeyi hedefliyoruz? Medyada kadına yönelik şiddet konusu uzun zamandır gündemimizde. Bu konuda çalışmalar yaptık. Kongre ve zirvelerimizde alt başlık olarak ele aldık. Temsilcilikler olarak paneller düzenledik” dedi.